Cursus

Ja! Ik wil een cursus volgen.

Op zaterdag 7 en zondag 8 september verzorgt Ivo Feuth een improvisatie-weekend over schakelen.

“Schakelen kan op verschillende manieren: namelijk in emotie, tempo, lichaamshouding, volume, etc.
Meestal is het een middel om een doel te bereiken. Een boodschap komt meer over door de manier waarop het gezegd wordt dan wat er gezegd wordt. Daar gaan we mee experimenteren.

De eerste dag met een vaste tekst. Welke betekenis(-sen) kan die krijgen door te spelen met bepaalde technieken die uitnodigen om te schakelen, bijvoorbeeld de elementen aarde, water, lucht en vuur.
De tweede dag met improvisatie. Als je improviseert dan voel je bij momenten; de scène heeft iets nodig. Door te schakelen kan er een nieuwe energie en betekenis ontstaan. Dit vraagt om lef. Durf jezelf en de ander te verrassen! 

Wat heb je hier nu aan voor je spel?
Onbewust kies je meestal voor bepaalde rollen of emoties en ga je dus voor veilig. De uitdaging zit in onderzoek buiten jouw comfortzone. Als je vaak grotesk speelt, schakel eens naar klein. Als je nooit boos speelt, spring eens uit je vel. En het is ook interessant om bij het lezen van een nieuw stuk na te denken waar schakelingen kunnen zitten. Welke zijn logisch en welke zouden verrassend kunnen zijn?


 Praktische informatie:

  • Zaterdag 7 september van 10 – 21.30 uur en zondag 8 september van 10 tot 16u.
  • Locatie: bij Gabriel Franken thuis, Graafschap 8, 4141JT Leerdam.
    We spelen in de tuin (dus fingers crossed voor goed weer, al kunnen we indien nodig onder een partytent werken.
  • Je kunt eventueel blijven overnachten: dit kan in het huis op de stenen vloer of in de partytent. Neem dan een matje, kussen, slaapzak mee.
  • De kosten zijn € 150, = all-in, dwz spelplezier, 2x lunch, 1x ontbijt en 1x diner, koffie/thee.

Voor alle cursussen geldt: neem contact op met post@surpluus.nl om je aan te melden.